Esztergom Újság
II. Adventi Koncert óvodásoknak

II. Adventi Koncert óvodásoknak

2023. december 15. péntek

December 13-án – hagyományteremtő szándékkal – rendezte meg a Zöld Óvoda a „II. Adventi Koncert óvodásoknak” elnevezésű műsorát a Szent Anna templomban.

Marosi-Piatrik Zsuzsanna óvodapedagógus, az esemény főszervezője így számolt be róla:

„2021-ben egy továbbképzésen hallottam, hogy egy szülő orgonajátékkal örvendeztette meg gyermeke csoportját. Akkor kezdett formálódni bennem a gondolat, hogy karácsony közeledtével én is nyújthatok maradandó élményt a Zöld Óvodás gyermekeknek. A Szent Anna templomra esett a választás ismeretség és a hely közelsége miatt.

Minden támogatást megkaptam a templom kántorától, Izing Mihálytól. Óvodánk két nagyobb csoportjával egy rövid, közös énekléssel hangolódtunk az ünnepre. Az adventi és karácsonyi dalokat orgonán szólaltattam meg.

Következő évben nagyobbat álmodtunk. Esztergom város összes óvodája meghívást kapott, így már kis koncertté nőtte ki magát a kezdeményezés. Természetesen ez már több felkészülést igényelt.

Kovács Andrea tanárnő zeneiskolás növendékekkel, különféle hangszerekkel készült, és Hengánné Gogola Gabriella is megörvendeztette a gyermekeket gitárjátékával és énekével. A gyermekekkel teli templom látványa megerősített abban, hogy az eseményből hagyományt teremtsünk.

Az idei készülődés már ősszel elkezdődött. Ismét számíthattunk a Zsolt Nándor Zeneiskola növendékeinek és tanárainak – Kovács Andreának és Süliné Faragó Izabellának – közreműködésére, valamint lelkes óvodapedagógusokkal – Hanzelikné Hirsch Fruzsina, Hengánné Gogola Gabriella, Penyigei-Manczur Krisztina és jómagam – előadtunk egy több hangszeres adventi dalt. A koncertet az orgonán megszólaltatott karácsonyi dallamok tették ünnepibbé. Óvodánk két nagycsoportos kislánya szólóénekével emelte az ünnep fényét.

Köszönjük minden óvodának, akik velünk töltötték a délelőttöt. Remélem, örömmel a szívetekben hagytátok el a templomot. Jövőre is találkozunk!

Mindenkinek áldott és békés Karácsonyi ünnepeket kívánok a Zöld óvoda és a magam nevében!